Voorlichting

Op 13 november verzorgen wij op het Beatrix College in Tilburg een informatie avond voor ouders van kinderen tussen de 11 en de 16 jaar.

Vandaag de dag hebben we er een digitale speeltuin bij; kinderen zijn vaak online aan het gamen of bezig met zichzelf te profileren op allerlei verschillende social media apps. Welke zijn dat nu allemaal en waar houden ze zich mee bezig en hoe werkt het?

Waarom komt mijn zoon niet op tijd naar beneden voor het eten en kan hij niet stoppen met spelen, is dat het begin van een verslaving? En beseft mijn dochter wel dat al die foto’s die ze online post misschien ook te vinden zijn voor haar toekomstige werkgever?

Als ouder is opvoeden soms best ingewikkeld maar door de hedendaagse technologie moeten we ook nog digitaal opvoeden, hoe doe je dat?

De avond bestaat uit 2 delen. In het eerste deel zullen Wouter en Sabine het hebben over sociale media, welke gebruiken ze en waarom en hoe werkt het? Waarom is mediawijsheid belangrijk en wat is mediaopvoeding? In het tweede deel verteld Rikke over problematisch gamen en gameverslaving. Zijn ervaringen met zijn ouders toen hij zelf veel aan het gamen was, neemt hij mee. Wat werkte wel en wat werkte niet? Op het einde van de avond is er nog ruimte voor vragen aan de sprekers.

De avond begint om 19:00 en eindigt om 20:30.

Schrijf je in via beatrixcollege.nl/gaming of kijk voor meer informatie https://www.beatrixcollege.nl/action/news/item/122/thema-avond-social-media-en-gaming/