“De workshop gevers van mediawijsheid zijn gedreven en enthousiast.
Ze gaan in op de actualiteit (klasbord, twitter, facebook enz.) en sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Ze geven de risico’s van internet aan. Stukje voorbereiding op wat er kan gebeuren als het mis gaat. (foto’s sturen, filmpjes online zetten) Ze maken de leerlingen enthousiast over het onderwerp en benaderen kinderen positief. Er is interactie met de kinderen, afwisseling met beeldmateriaal en een spelvorm in de vorm van een quiz. Voor de leerkracht leent deze workshop om verder door te pakken over het onderwerp Media.”
Winet, directeur Basisschool SKOH
“Social media wordt steeds meer gebruikt en helaas ook misbruikt door jongeren.
Vanuit Herlaarhof JHV vonden we het daarom van belang dat de jongeren die daar verblijven voorlichting/thema avond zouden krijgen.
Om deze reden is er contact geweest met Mediaeigenwijs met de vraag of zij deze thema avond konden bieden. Vooraf is er gevraagd naar onze wensen en is de thema avond afgestemd hierop en op de doelgroep die we hadden! Super!
Sabine en Nicole verzorgde de thema avond. De thema avond was erg leuk, interactief en de jongeren werden op een leuke manier geprikkeld om mee te denken. Naast dat ze voorlichting geven over de negatieve kant van social media hebben ze juist ook de positieve kant hiervan belicht! Dit was voor ons als begeleiders ook erg leerzaam!
Ik zou mediaeigenwijs zeker aanraden!”
Elke, pedagogisch medewerkster Herlaarhof
“Sabine en Nicole zijn bij ons in groep 7/8 geweest en hebben ons een inspirerende presentatie gegeven over media en wijsheid. Een deel van de presentatie was voor de kinderen herkenbaar, maar het gaf toch een eye-opener van de gevolgen en risico`s dat het media gebruik met zich mee kan brengen. Dit liet MediaEigenwijs ook duidelijk naar voren komen tijdens de presentatie dmv voorbeelden. De kinderen vonden het een leuke les en het sprak ze aan, omdat het natuurlijk toch zeer dicht bij de belevingswereld ligt.”
Bernadette, leerkracht groep 8
Stuur een mail?

Deze coaches willen graag met u in contact komen!

MediaEigenWijs wil meedenken, adviseren, inspireren, trainen en coachen.
Voor kinderen & jongeren, maar met name voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt.

Stuur een mail?